Kirjat


Innostus: myötämanipuloinnin aakkoset

Ilo, yhteys toisiin ja arvostus. Näistä kasvaa innostus, onnistumisen ja hyvinvoinnin edellytys. Työnteko tai harrastus innostavassa ympäristössä ja seurassa on paitsi hauskaa myös tuloksellisempaa: innostus tekee elämästä mielenkiintoisempaa ja luovempaa, tukee hyvinvointia ja jaksamista ja kehittää uutta liiketoimintaa ja palveluja.

Tämä kirja kertoo, mitä sinun tulisi tehdä ja minkälaisia ihmisiä ympärilläsi tulisi olla, jottet kadottaisi innostustasi silloin, kun sitä eniten tarvitset.
 
 
 
SISÄLLYSLUETTELO
 
LUKIJALLE
 
INNOSTUMINEN
Mitä innostus tarkoittaa?
Näin innostus tarttuu
Ammatti‐innostujan muotokuva
Homo Inspirus: innostuva ihminen
Mitä kehossa tapahtuu, kun ihminen innostuu?
Yli‐innostuvat aivot: kroonisen innostuneisuuden ja addiktion vaarat
Innostuksen taustavaikuttajat
Varhaiset vuorovaikutussuhteet
Temperamentti
Opitut taipumukset innostumisen esteenä
Yksilön arvot innostuksen inspiroijina
Tietoisuustaidot innostuksen apuna
Irti päästäminen ja hyväksyminen
Mielensä pahoittamisen ja itsensä masentamisen kiusaus
Entä epäonnistuessa – kuka voisi innostua potkuista?
Miten tehdä innostumisesta itselleen tapa?
 
INNOSTAMINEN
 
Persoonallisuuksien merkitys vuorovaikutuksessa
Innostavan vuorovaikutuksen salaisuudet
Neutraaliuskin on positiivista
Myötämanipuloinnin positiivinen pyramidimalli
Pura jännite, lisää energiaa ilmaisuun
Pokerinaamasta ei saa mitään irti
Nyökytä edes
Osoita kiinnostusta ja ole positiivinen
Käytä huumoria, varo puujalkavitsejä
Posketon ilo
Silmistä loistava ilo innostaa
Korkea tukeminen ja tunteiden jakaminen
Varoituksen sana negatiivisen vuorovaikutuksen pyramidista
Terapeuttisesta innostamisesta
Sytytä into
Innostuksen talon osatekijät
Uutteralle yrittäjälle räätälöity into
 
 INNOSTAVA KULTTUURI
 
Innostavan kulttuurin elementit
Arvot ovat enemmän toimintaa kuin sanoja
Huokailujohtamisesta innostavaan esimiestyöhön
Mikä startupeissa innostaa?
Innostusagentti
Katotaan Googlesta!
Elämäsi tiimi ja aivosi tuki
Myötämanipulointi ryhmässä
 
LOPUKSI 
 
LÄHTEET

 

takaisin ylös


Tunne mies, tunne nainen. Ymmärrä tunne-elämän erilaisuutta

Miehet eivät puhu eivätkä pussaa, ja naiset ovat joko hysteerisiä tai nalkuttavat. Yleistyksiä, kyllä. On kuitenkin totta, että miesten ja naisten tunne-elämässä todella on eroja. Tämä kirja paljastaa, millä tavoin eri sukupuolen edustajat hahmottavat, ilmaisevat ja säätelevät tunteitaan.
Miten ihmeessä me onnistumme tulemaan toimeen keskenämme? Onneksi tunteilla on aina järkensäkin, jota voidaan nimittää tunneälyksi. Kun sen valjastaa käyttöönsä, paranevat niin ihmissuhteet kuin terveys ja muukin elämänlaatu. Kirjan toisella puolella esitellään naisnäkökulma ja kääntöpuolella miesnäkökulma.

 
Sisällysluettelo:
Kirjoittajilta miehille/naisille
Alussa oli tunteet
Sitten luotiin mies/nainen: miehen/naisen fysiologia ja tunteet
Temperamentti ja persoonallisuus miesten/naisten
tunne-elämän taustavoimana
Miehet/naiset tunteiden havainnoijina ja arvioijina
Miehet/naiset tunteiden ilmaisijoina
Miehet/naiset tunteiden säätelijöinä
Miehet/naiset tunteiden käyttäjinä
Parisuhteen tunnejumit miehen/naisen näkökulmasta
Miehet/naiset tunnekasvattajina perheissä
Tunteet miesten/naisten ystävyyssuhteissa
Työelämän tunteet miesten/naisten näkökulmasta
Miesten/naisten tunne-elämä ja hyvinvointi
Miesten/naisten tunne-elämän myyttejä
 

 

takaisin ylös


Tunnekartalle arvosteluja

 Eroon jumiutuneista tunteista

Helsingin Sanomat 18.4.2011

(toim. Jaana-Mirjam Mustavuori) 

 

Kielteiset, tunnistamattomat tunteet hallitsevat meitä – emmekä me niitä. Tunnekarttatyöskentelyn pitäisi auttaa pääsemään eroon kielteisistä tunteista ja henkisistä umpikujista.

Tunnekartan tekeminen perustuu tarkkaan ja rehelliseen itsensä havainnointiin. Siten lukija voi piirtää hahmotelman mielestään.

Näin on mahdollista oppia ymmärtämään, miten toistuvat ajatukset, tunteet ja käyttäytyminen liittyvät toisiinsa sekä oppia toimimaan toisin, viisaammin.

Luettavaa ei ole kovin paljon, mutta siihen täytyy paneutua kunnolla. Kuvitus auttaa laatimaan tunnekartan ja tekemään kirjan harjoitukset omin päin kotona.

Koin tunnekarttatyöskentelyn aluksi monimutkaiseksi, ja kirjasta tuli mieleen autonkorjausopas: kun teet näin, niin kone toimii.

Kirja kuitenkin perustuu tuoreimpaan tutkimustietoon siitä, miten aivot ja mieli toimivat ja miten kielteiset tunteet kaappaavat vallan.

Harjoitusten tekeminen vaatii pitkäaikaista sitoutumista omien tunnetaitojen parantamiseen. Toimii!

 

 

Tunnistatko tunteesi?
 
Turun Sanomat 11.4.2011
(toim. Vappu Pitkänen) 
 
Erilaisia tunteita ja tunneyhdistelmiä on lukematon määrä. Ihmisen kasvot pystyvät tuottamaan tuhansia tunteisiin liittyviä ilmeitä ja kokemuksellisesti tunteita on vielä suurempi määrä. Terveydellemme tunteista voi olla sekä hyötyä että haittaa.
   Vilkas tunne-elämämme on lajikehityksen tulosta, kertoo psykoterapeutti, filosofian tohtori Mikael Saarinen.
– Tunteet ovat tavallaan pienoisohjelmia järkevistä reaktiomalleista erilaisissa organismia uhkaavissa tilanteissa. Pelko saa välttämään ja minimoi vahingoittumista, raivo aktivoi ja kiintymys varmistaa huolenpidon. Tunteet ja ajattelu kytkeytyvät aivoissa toisiinsa eikä niitä voi erottaa toisistaan, vaikka aivoissamme on osia, jotka ovat erikoistuneet tunneinformaation käsittelyyn, Saarinen sanoo.
Vaikka kykenemme tuntemaan tuhansia tunteita, varsinaisten tiedostettujen, kielellisesti ilmaistujen tunteidemme määrä on huomattavasti vähäisempi. 
Helpoimmin tunnistettavia perustunteitamme ovat ilo, suru, pelko, viha, hämmästys ja inho, jotka heijastuvat ihmiskasvojen ilmeissä samalla tavoin kaikissa kulttuureissa.
   Tunteet vaikuttavat monin tavoin mielialaamme, käyttäytymiseemme ja vireystilaamme. Ne voivat olla terveydellemme eduksi tai haitaksi.
– Myönteisten tunteiden määrä näyttää edistävän ja kielteisten tunteiden esiintyvyys ja jatkuvuus haittaavan terveyttämme. Myönteisten tunteiden kohdalla laatua tärkeämpää näyttäisi olevan niiden esiintymistiheys, eli määrä korvaa laadun, Saarinen sanoo.
Negatiivisia tunteita, kuten ahdistusta, suuttumusta tai pelkoa kokiessamme keho tuottaa erilaisia stressihormoneja. Pitkäaikainen jumittuminen negatiiviseen tunnetilaan voi olla terveydelle vahingollista. 
– Voimakkaimmat tunteet, kuten raivo, apatia, suru, masennus, syyllisyys ja häpeä ovat tunteita, jotka kuluttavat eniten energiaamme. Niihin kiinni jääminen vaatii lähes aina asiantuntijan apua, huomauttaa psykologi, psykoterapeutti Juha Siira.
    Tunnetaitojaan voi aina kehittää – silloinkin, kun on kokenut tunteisiin liittyvät asiat elämässään hyvin ahdistaviksi ja vaikeiksi.
– Tunteiden tunnistamisen, ilmaisemisen, ymmärtämisen ja säätelyn prosessi on jokaisen opittavissa. Jotkut voivat tarvita siihen jopa vuosien psykoterapiaa, toiset oppivat sen nopeammin, Siira sanoo.
– Usein tunteiden tunnistamisen vaikeus liittyy siihen, ettemme ole oppineet havainnoimaan tunteitamme ja ne tuntuvat siksi vierailta.
Elämää häiritsevistä negatiivisista tunteista vapautuminen on haastava ja usein aikaa vievä prosessi, jossa voidaan käyttää monia apukeinoja. 
– Olennaista on omien tunteiden havainnointi, tunnistaminen ja ymmärtäminen. Usein jo se auttaa vapautumaan häiritsevistä tunteista. Negatiivisia tunteita voidaan purkaa myös suorilla tekniikoilla, kuten akupisteiden stimuloinnilla.
Tunteisiinsa voi tutustua esimerkiksi tekemällä oman tunnekartan, johon kirjoitetaan milloin mikäkin tunne syntyy, kauanko se kestää ja mitkä tekijät sen ovat laukaisseet. Tunnekartta auttaa lisäämään itsetuntemusta ja tunnistamaan haitallisia tunnejumeja.
 
Lisätietoa tunteista ja ohjeita tunnekarttojen laadintaan löytyy Juha Siiran ja Mikael Saarisen teoksesta Tunnekartalle: Tietoisempaan tunne-elämään. Kirjapaja 2011, 119 s.

 

 

takaisin ylös


Tunnekartalle

Mikä pidättelee sinua tekemästä asioita, joita todella haluaisit? Pelkkä tahdonvoima ei aina riitä, sillä olemme tottumustemme ja mielemme vankeja. Tunteittesi, ajatustesi ja käyttäytymismalliesi verkosto vaikuttaa koko elämääsi.
Tunnekartta auttaa lisäämään itsetuntemustasi ja tunnistamaan haitalliset tunnejumit. Tämä kirja opastaa tunnekarttojen laadinnassa ja tarjoaa konkreettisia harjoituksia, joilla vapautua henkisistä umpikujista. Tunnekartan avulla voit suunnata kohti hyvää elämää.
   Tunnekartalle tarjoaa uuden, toiminnallisen ja samalla pohdiskelevan tavan tutustua omaan mieleen. Kirja on tarkoitettu jokaiselle, joka on kiinnostunut itsensä ja tunnetaitojensa kehittämisestä. Se sopii myös terveydenhuollon ammattilaisille terapiatyöhön.
ISBN: 9789522471512
Ilmestymisaika: 21.03.2011
Sidosasu: nid.
Sivuja: 119
Hinta: 33.90 €

 

takaisin ylös


Psykoterapiaan? -opas ilmestynyt Editalta

Editan ja Mielenterveyden keskusliiton Mieli-sarjassa ilmestynyt kirja pyrkii antamaan vastaukset yleisempiin psykoterapiaa koskeviin kysymyksiin ja tarjoaa paljon muutakin konkreettista tietoa psykoterapioista ja niihin hakemisesta. Jos olet harkitsemassa psykoterapiaan hakeutumista, kirjasta saa tietopaketin eri terapiasuuntauksista, mutta myös selkeät ohjeet miten hakea esimerkiksi Kelan kuntoutustukea. Ovh. 22,00 €.

Osta kirja Editan verkkokaupasta

Sisällysluettelo:
1. Lukijalle
2. Minäkö psykoterapiaan?/ Yleisimmät syyt hakeutua psykoterapiaa/ Auttaako psykoterapia ja kenelle se sopii?/ Milloin psykoterapia on tarpeellista?/ Psykoterapiaprosessia haittaavat tekijät/ Psykoterapiaprosessia edistävät tekijät
3. Mitä psykoterapia on – ja ei ole?
4. Asioita ratkaistavaksi ennen psykoterapiaa/ Nopeasti hoitoon?/ Omilla varoilla vai kuntoutustuella?/ Pitkä vai lyhyt psykoterapia?/ Yksilö- vai ryhmäterapiaan?/ Millaisen terapeutin valitsen?/ Missä tapaamiset pidetään?
5. Suomalaiset psykoterapiasuuntaukset: Psykoanalyysi ja psykodynaamiset psykoterapiat/ Kognitiiviset psykoterapiat/ Kognitiivis-analyyttinen psykoterapia/ Ratkaisu- ja voimavarakeskeinen terapia/ Kriisi- ja traumaterapiat/Taideterapiat/ Keho- ja hahmoterapiat/ Ryhmäpsykoterapiat/ Pari-, perhe- ja verkostoterapiat/ Muut terapiamuodot
6. Psykoterapiaprosessin vaiheet: Päätöksen tekeminen/ Lääkärin ja psykiatrin tapaaminen/ Psykoterapeutin valitseminen/ Tuettuun psykoterapiaan hakeminen/ Ensimmäiset tapaamiset/ Varsinainen terapia/ Terapian lopettaminen
7. Lopuksi
Liite 1: Psykoterapian historiaa/ Liite 2: Psykoterapian vaikuttavuustutkimuksia/ Liite 3: Psykoterapian korvattavuusmuutoksesta

 

takaisin ylös


Perkele -pokkaripainos ilmestynyt

Mikael Saarisen ja Pauli Aalto-Setälän loppuunmyydystä tunneälykirjasta saatavilla nyt pokkari-versio Kirjapajan "Paratiisi pokkarit" -sarjassa. Ovh 12,90 €.

Tilaa kirja

 

takaisin ylös


Tunnetreenillä tasapainoon - harjoituksia ja tekniikoita keholle ja mielelle

Juha Siira ja Mikael Saarinen

leffaterapiaa

Hierotko epätoivoissasi otsaasi? Vai taputteletko hermostuneena ylähuultasi tai heiluttelet malttamattomana jalkaasi polven päällä? Saatat tietämättäsi hyödyntää kehon omia tunteiden rauhoittamismekanismeja.
Jumiudumme joskus erilaisiin ikäviin tapahtumiin, asioihin ja niiden herättämiin kiusallisiin tunteisiin. Nämä tunteet voivat vaivata ja häiritä sekä estää meitä ajattelemasta ja toimimasta rakentavasti. Kirja neuvoo, kuinka tiettyjen kehon pisteiden avulla pystyt nopeasti tasapainottamaan mieltäsi ja käsittelemään ongelmiasi rauhallisemmin. Kiusalliset tunteet kuuluvat elämään, mutta niiden ei pidä hallita sitä. Kirjassa on runsaasti valokuvia, jotka opastavat harjoituksissa.
Esipuheen on kirjoittanut psykiatri Ben Furman.

Juha Siira on joensuulainen psykologi, joka toimii mm. kouluttajana ja työnohjaajana ja valmistelee parhaillaan väitöskirjaansa kirjan esittelemien tekniikoiden hyvinvointivaikutuksista. LOPPUUNMYYTY

Tutustu! (pdf / s. 14-15)
Sisällysluettelo
 

 

takaisin ylös


Perkele, mikä niitä nyt vaivaa?

perkele

Perkele,
mikä niitä
nyt vaivaa?

 Esittely:

Työyhteisön ilmapiiri vaikuttaa merkittävästi työnlaatuun. Ilmapiirin luomisessa johtajilla ja esimiehillä on tärkeä vastuu. Tunneosaava esimies saa helpommin luotua hyvän tekemisen meiningin, mikä taas näkyy esimerkiksi tuloksessa. Ihmisten luontaisessa tunneosaamisessa on eroja, mutta tunneosaamista voi myös kehittää.

Perkele auttaa tässä tunnetaitojen opiskelussa. Se on ensimmäinen suomalaisille esimiehille suunnattu teos tunneosaamisen perusteista. Se soveltuu hyvin myös muille, esimerkiksi asiantuntijatehtävissä työskenteleville.


Sisällys:

Aluksi

OSA 1: Pokerinaamat
Turvallisuus, kauneus, oikeus
Vaikka näyttää hyvältä niin tuntuu pahalta
Olkapään tärinää Pristinassa
Kvartaalit vaihtuvat – ihminen pysyy samanlaisena
Mitätön tunnereaktio kaataa jättifuusionkin
Ihmiset eroavat pomoistaan, eivät firmasta
Tunnetta vai älyä?
Älykkyys on tuuli
Älykkyyden osa-alueet

OSA 2: Mielen sotajoukot
Tunneälyä, ei älämölöä
Hyvä puhuja hallitsee kuulijoidensa tunnetiloja
Viisi tunneälyteesiä
Tunneälykäs on kypsä
Menesty tunteella
Tunnejohtamisen johtotunne
Rautatanko pään läpi
Tunnejohtamisen ensimmäinen askel:
tunnista toisen tunne
Tunnejohtamisen toinen askel: mielen sotajoukot
Tunnejohtamisen kolmas askel:
tunteiden ymmärtäminen
Tunnejohtamisen neljäs askel: tunneaivot toimivat
ja lanne liikkuu
Jos Toyota pystyy, sinäkin pystyt

OSA 3: Tunneosaajat
Tunnista tunneosaaminen
Tuota enemmän tunteella
Kehitä emotionaalista itsetuntoasi

OSA 4: Tunneälyn kehittäminen
Havahdu tunteiden merkitykselle
Lue omia ja toisten ihmisten tunteita
Hyväksy tunteesi
Ole kosketuksissa tunteisiisi
Anna tunteellesi nimi
Havainnoi toisten tunteita
Ilmaise tunteita rakentavasti
Ota tunteet käyttöön oman ajattelusi apuvälineinä
Analysoi ja pohdi omia ja toisten tunteita
Säätele monipuolisesti tunteita
Käytä tunteita toimintasi ja elämäsi keskeisinä
elementteinä
Seuraa tunneosaamistasi ja sen kehittymistä

OSA 5: Oma kehityspolku
Toiveen suuntainen minä
Todellinen minä
Itsearvioinnit
Toisten arviot
Kykytestit
Oppimistavoitteet
Harjoittelu
Tukiverkoston rakentaminen

LOPPUUNMYYTY (1. ja 2. painos)

 

takaisin ylös


Leffaterapiaa - Tunneälyä ja itsetuntemusta kotisohvalta

leffaterapiaa

 

Esittely:

Teos esittelee yli 50 elokuvaa, joiden avulla voi parantaa itsetuntemustaan. Hakemisto auttaa mieleisen elokuvan valinnassa. Toimii myös virikkeenä elokuvavalintoihin. Elokuvat innostavat, naurattavat, itkettävät, ärsyttävät ja pelottavat. Näiden ilmeisten tunteiden lisäksi elokuvien kautta voi lähestyä laajempia elämäntilanteita ja teemoja: ”Tuohan on kuin…”, ”Mitä ihmettä, miksi se noin tekee?” Leffatohtorin vastaanotolla kukin meistä voi muistella ja kaivata tai avata kipeitäkin muistojaan, mutkikkaita ihmissuhteitaan ja salaisia haaveitaan turvallisesti silloin kun itse haluaa. Elokuvien käyttö oman elämän peilauspintana ei rajoitu vain tässä kirjassa esiteltyihin elokuviin, vaan kun perusteet ovat halussa, Leffatohtorin menetelmiä on helppo soveltaa muihinkin elokuviin. Mikael Saarinen on helsinkiläinen psykoterapeutti ja tunneälytutkija. Vapaa-ajallaan hän on elokuvien suurkuluttaja.

Tilaa kirja!

 

takaisin ylös


Tunneäly - Kohti KOKOnaista elämää

ok

 

Esittely:

Naiset pohtivat ja ilmaisevat tunteitaan miehiä enemmän. Silti tunteisiin uppoaminen ja niiden valtaan joutuminen arjessa on usean naisen ongelma. Tunneäly on kykyä tunnistaa, ilmaista ja käyttää, analysoida ja säädellä tunteita erilaisissa elämäntilanteissa. Tunneäly ei nimestään huolimatta ole perinteinen älykkyystekijä, vaan kyse on itsehavainnoinnin ja tavoitteellisuuden lisäämisestä nimenomaan tunnerintamalla. Tämä kirja auttaa pohtimaan ja ratkaisemaan tunneälykkäämmin hyvinvointiin, ihmissuhteisiin ja työhön liittyviä tärkeitä elämänkysymyksiä. Suomalaisnaisten omat tarinat havainnollistavat kirjassa esiteltyjä aiheita.

Psykoterapeutti ja tunneälykonsultti Mikael Saarinen on kouluttanut suomalaisia tunneälyyn liittyvien teemojen tiimoilta vuodesta 1990 ja kirjoittanut aiheesta kaksi WSOY:n julkaisemaa kirjaa. Psykologian tohtori ja tunneälykouluttaja Marja Kokkonen on työskennellyt tunneälyn parissa mm. Yalen yliopistossa ja toimii tällä hetkellä tunne-elämän tutkijana Jyväskylän yliopistossa.

 

Sisällys:

OSA 1: ESIPUHE

OSA 2: JOHDANTO: LISÄÄ TUNNETTA JÄRKIMAAILMAAN
Äly erottelee, sydän yhdistää
Tunteet havaintojen ja toiminnan ohjaajina
Tunneäly: tunnetta ja älyä yhtä aikaa
Oletko suljettu, vuotava vai eheä ruukku?
Jokainen voi kehittää tunneälyään

OSA 3: TUNNE
Tunteiden tunnistaminen ja ilmaiseminen

 • Tunteet kertovat miten voit
 • Kielletyt tunteet: älä kadehdi, pelkää tai tunne häpeää
 • Kell' onni on, se onnen kätkeköön
 • Kriisit nostavat tunteet esiin

Tunteiden analysoiminen ja tietoisempi käyttäminen

 • Kerro, kerro kuvastin
 • Apua, olen aivan kuin äitini
 • Anopin tapaaminen: järkytys vai siedettävä tilanne?
 • Tunteiden kohtaaminen median kautta

Tunteiden säätely

 • Kaikki tunteet ovat OK sopivasti annosteltuina
 • Tunteita päin, ei niitä pakoon
 • Liikunta tunteiden säätelykeinona
 • Omaehtoista musikaalista ja sanallista terapiaa
 • Ostamallako onnelliseksi?
 • Suklaata vai suklaisia mielikuvia suruun?
 • Miksi toiset ovat taitavampia tunteiden säätelijöitä?
 • Märehtimällä tilanne pahenee
 • Säädelläkö tunteita vai ei?

4. ÄLY
Havahtuminen KOKOnaisen elämän äärelle
Oman toiminnan havainnointi
Itsetuntemus Minä Oy:n harrastuksena

OSA 5: TUNNEÄLYKKÄÄT TOIMINTATAVAT
Joustavuus
Sosiaalinen sujuvuus
Empatia
Empatian kompastuskiviä
Kovuus karistaa herkkyyden

OSA 6: KOKOnaisena
Omillaan terveenä ja tasapainoisena

 • Voi ei, minusta ei koskaan tule riittävän hyvää!
 • Minuus syntyy vuorovaikutuksessa
 • Muut pitävät tiukasti kiinni vanhasta minästäsi
 • Omasta itsestä huolehtiminen ei ole itsekkyyttä

KOKOnaisena parisuhteessa ja perheessä

 • Hullu rakkaus
 • Naisten ja miesten eroista
 • KOKOnaisena kumppanina ja vanhempana

KOKOnaisena työelämässä

 • Tunneälyn merkitys työelämässä
 • Tunneälykäs työntekijä
 • Tunteilla työuupumusta vastaan
 • Työelämää, ei vain selviytymistä

OSA 7: LOPUKSI

OSA 8: LUETTAVAA

Tilaa kirja!

 

takaisin ylös


Tunne älysi - älyä tuntevasi

tunnealysi

 

Esittely:

Tunneäly on taito, jota tarvitaan arjen tilanteissa selviämiseen niin työssä kuin kotonakin. Yleinen älykkyys ja kouluarvosanat ovat tärkeitä lähtötekijöitä, mutta todelliset erot työssä menestymisessä ratkaistaan tunneälyn alueella. Tunneälykäs myyjä saa aikaan enemmän kauppaa, tunneälykäs esimies saa tiiminsä toimimaan.

Kirja esittelee 15 askelta, joiden mukaan jokainen voi kehittää omaa tunneälyään. Askelissa paneudutaan yksilön mahdollisuuksiin kehittää omaa tunneälyään esimerkiksi vakuuttavuuden, paineensiedon ja vuorovaikutuskyvyn osalta. Esimerkkitapaukset valaisevat askelien toimivuutta arjessa. Lukija saa käytännön apuvälineitä oman ja toisten tunneälyn kehittämiseen.

Psykologian lisensiaatti ja psykoterapeutti Mikael Saarisella on kokemusta konsultointi- ja hoitotyöstä sairaaloissa, koulutus- ja tutkimuslaitoksissa, yrityksissä ja yrittäjänä.

 

Sisällys:

OSA 1: Tunneälyn perusteet
Johdanto
Tunneälyn viisi pääaluetta

OSA 2: Oman tunneälyn kehittäminen
Muutos käynnistyy itsestä

OSA 3: 15 askelta menestykseen ja hyvinvointiin
Ensimmäinen askel vakuuttavuuteen
Toinen askel omien tunteiden tiedostamiseen
Kolmas askel empaattisuuteen
Neljäs askel impulssien hallintaan
Viides askel todellisuudentajuun
Kuudes askel itsetuntemukseen
Seitsemäs askel itsenäisyyteen
Kahdeksas askel sosiaaliseen vastuuseen
Yhdeksäs askel optimismiin
Kymmenes askel stressinsietoon
Yhdestoista askel joustavuuteen
Kahdestoista askel ongelmanratkaisuun
Kolmastoista askel vuorovaikutukseen
Neljästoista askel itsensä toteuttamiseen
Viidestoista askel onnellisuuteen

OSA 4: Organisaation tunneälyn kehittäminen
Tunneälyn kehittäminen yrityksissä kannattaa
Aitoon kehittämisprosessiin
Pohjan luominen kehittämiselle
Tunneälyn kehittäminen
Esimerkkitapaus kehitysohjelmasta
Tunneälyn kytkeminen osaamisenhallintaan

Tilaa kirja!

 

takaisin ylös


Tunneälyn ja itsetuntemuksen työkirja

tyokirja

 

Esittely:

Itsetuntemus on välttämätön edellytys hyvän ja tyydyttävän elämän saavuttamiseen niin työssä kuin kotonakin. Onneksi sitä on mahdollista kehittää tunneälyn avulla itse - ilman kalliita kursseja tai koulutusohjelmia. Suositun "Tunne älysi, älyä tuntevasi" -kirjan tekijältä PsL psykoterapeutti Mikael Saariselta ilmestyy kevään aikana "Tunneälyn ja itsetuntemuksen työkirja". Se tarjoaa lukuisia tehtäviä itsesi ja jokapäiväisen elämäsi peilaamiseen. Pystyt kartoittamaan oman tilanteesi, muodostamaan hyvän elämän visiosi ja kehittämään tunneälytaitojasi arkipäivän tilanteissa. Yhdessä nämä kaksi kirjaa muodostavat oivan paketin oman tunneälyn ja hyvinvoinnin kehittämiseen.

 

Sisällys:

VIHKO 1: TUNNEÄLYN LYHYT OPPIMÄÄRÄ
Järki ja tunteet: erottamattomasti yhdessä
Suomalaiset - tunteva kansakunta
Tunneäly on arkiviisautta

VIHKO 2: TAVOITTEENA HYVÄ JA TYYDYTTÄVÄ ELÄMÄ
Oy minä Ab
Mitä minä haluan: minun hyvän elämäni
Motivaatio, persoona, kyvyt ja taidot

VIHKO 3: MOTIVAATIO HYVÄN ELÄMÄN SAAVUTTAMISEKSI
Havahtuminen ja itsetuntemus jatkuvan uteliaisuuden takaajana
Tyytymättömyys motivaattorina
Tunteet käyttäytymisen suuntaajina
Tarpeet toiminnan käynnistäjinä ja ohjaajina
Osaaminen ja innostus

VIHKO 4: OMAN PERSOONALLISUUDEN TUNNISTAMINEN
Temperamentti: yksilöllinen tapa hahmottaa ja reagoida
Minuuden monet ilmentymät
Ydinminää etsimässä

VIHKO 5: HYVÄN ELÄMÄN TUNNEÄLYKYVYT
Tunteiden ja impulssien säätely

 • Tunteiden hallinta
 • Impulssienhallinta

Vakuuttavuus ja itsensä toteuttaminen
Sosiaalinen kyvykkyys ja vastuu

VIHKO 6: HYVÄN ELÄMÄN TUNNEÄLYTAIDOT
Sressinhallinta
Optimismi ja onnellisuus
Vuorovaikutustaidot

VIHKO 7: YHTEENVETO
Visio hyvästä elämästä
Hyvän elämän ympyrä

 • Motivaatio
 • Persoonallisuus
 • Tunneälykyvyt ja -taidot

Kaksi tarinaa tunneälystä

 • Leena
 • Anitta

Lähteitä ja luettavaa

Tilaa kirja!

 

takaisin ylös


sensitiva_logo
arkisto etusivu yhteystiedot