Tutkimus ja kehitys

Sensitiva Oy:n toiminta perustuu vahvasti tutkimus- ja kehitystyöhön Mikael Saarisen väitöskirjasta organisaatiokohtaisiin tuettuihin (esim. Työsuojelurahasto, Tekes) tutkimushankkeisiin. Täältä löydät tietoa vanhoista, käynnissä olevista ja tulevista tutkimushankkeista ja menetelmistä.


Uusi kehityshanke alkanut

Sensitiva Oy on käynnistänyt uuden tutkimus- ja kehittämishankkeen yhdessä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ja Tampereen johtamiskorkeakoulun tutkimus- ja koulutuskeskus Synergosin kanssa sekä lähes 20 yrityksen kanssa Tekesin tukemana. Kolmivuotisen hankkeen tavoitteena on luoda kompakti in-house -menetelmä yritysten omaan käyttöön tunneosaamisen kartoittamiseksi ja omatoimiseksi kehittämiseksi. Ensimmäiset mittaukset käynnistyvät huhtikuussa ja alkuvuodesta 2012 päästään kokeilemaan Wsoy Pron alustalla interaktiivista tunnetaitojen kehittämiseen tähtäävää oppimisympäristöä

 

takaisin ylös


Esimiehen todellinen ja arvioitu tunneosaaminen -väliraportti ilmestynyt

HSE:n (Aalto-Yliopisto) ja Sensitiva Oy:n yhteinen tutkimushanke "Todellisen ja arvioidun tunneosaamisen yhteys menestykselliseen johtamiseen" on edennyt jo viimeiseen mittausvaiheeseen.

Esimiehet ovat saaneet 5-osaisen tunneosaamisvalmennuksen, jonka vaikutusta heidän käyttäytymiseensä kehitys/tulos/ohjauskeskusteluihin mitataan psykofysiologisesti ja -metrisesti. 

Tutkimuksen kakkososan väliraportti löytyy TSR:n sivustolta. Merkittävä löydös oli se, että erilaisten tunne- ja johtamisosaamiskartoitusten osioiden ja keskustelujen aikaisten fysiologisten signaalien välille löytyi mielekkäitä yhteyksiä, sekä alaisilla että esimiehillä. Tutkimuksessa havaittiin mm. että tunneälykkäämpien esimiesten alaisilla oli voimakkaampaa positiivisia emootioita kuvastavaa psykofysiologista aktiviteettia kehityskeskustelujen aikana. 

Lataa väliraportti TSR:n sivuilta

 

takaisin ylös


sensitiva_logo
arkisto etusivu yhteystiedot